Consells

Aquí teniu una selecció dels millors consells perquè tragueu el màxim partit al vostre calçat.

Com comprar sabates.

És important no comprar sabates amb presses asseguri’s que li resulten còmodes i que són realment el que cerca!!

 

Sempre que pugui compri el calçat a la tarda o havent caminat és el millor moment per a comprar-se unes bones sabates i prevenir dolors!!.

 

Cal provar-se sempre les dues sabates i comprovar que siguin igual i del mateix número.

 

Asseguri’s que les sabates estiguin ben fabricats perquè pot succeir que tinguin defectes.

Posar crema a les sabates sol comprar-los

Si el calçat és de pell posi sempre crema del seu color o incolora. Els protegirà i se li adaptaran millor alhora que evitarà possibles rascades…

Davant el dubte pregunti’ns nosaltres li aconsellarem!!

 

Consells bàsics per a treure el màxim partit al vostre calçat:

 
 

1. És important no comprar sabates amb pressa, asseguri’s que li van còmodes i que són realment el que cerca.

2. Sempre que pugui compri les seves sabates a la tarda, o havent caminat bastant, mai compri de bon matí, ja que així, s’assegurarà de futurs dolors als seus peus.

3. Cal provar-se els dos peus en les noves sabates, i assegurar-se que siguin del mateix número, així com que siguin iguals o no tinguin defectes (no per ser nous estaran ben fets, sempre pot trobar qualsevol desperfecte).

4. Hidratar la pell sol comprar-los és molt important, asseguri’s de posar el producte adequat. Si el calçat és de pell, posi crema del seu color o incolora. Els protegirà i s’adaptessin millor als seus peus, a més de protegir-los de futures ratllades.

5. Esprai dilatador de pell per a sabates estretes, existeix un esprai dilatador que li adaptarà fàcilment el calçat i li evitarà el dolor de peus el tenim en dues grandàries diferents. S’aconsella posar en la zona que estreny la sabata tanta per dins, així com per fora. Sempre que la sabata sigui de pell no tindrà cap problema a espatllar el seu calçat i sempre que no sigui voler guanyar-li un número o per l’estil.

 

Consells per al manteniment del calçat:

“T’estimo més que a unes sabates velles”

Allargar la vida de les nostres sabates és senzill: només fa falta saber com acaronar-los.

Descobreix en aquesta secció com gaudir durant més temps del teu calçat.

Neteja en les sabates de pell:

1. Cal preparar el calçat amb algun producte que llevi bé la pols brutícia o crema que anteriorment es va posar (crema netejadora *RenoMat o combinació *rumbar). Aquests productes els podrà adquirir en el nostre establiment.

2. Seguidament aplicarem una petita quantitat de crema o betum (sempre de qualitat comprada a un professional i no de *super); en cosits juntes i vorells cal mirar que arribi bé la crema i nodreixi…. deixant-la de 45 a *60min +/- en tot el tall (la pell en general) del calçat perquè penetri bé en la pell.

3. Una vegada transcorregut el temps necessari raspallar suau i lleugerament per a poder deixar una lluentor excel·lent i durant diversos dies només serà necessari passar el raspall sense necessitat de posar cremes.

4. Això és important ja que així no crearem capes de crema i sempre aplicarem la crema damunt de la pell i estarem realitzant un *peeling correctament sobre el nostre calçat.

Neteja en les sabates de xarol:

1. Aplicar una petita quantitat de crema universal “*Saphir” en un drap net i repartir per tot el calçat fregant seguidament donar lluentor amb un drap sec preferentment que no deixi pelussa.

2. Podem aplicar també un líquid incolor o un negre especial per a xarol de “*Saphir” així com una crema negra especial per a xarol de “*Collonil”. Sempre amb el líquid negre o crema negra aconseguirem tapar les rascades si el calçat és de color.

 

La cura dels peus diabètics:

Per a les persones diabètiques és essencial cuidar diàriament els peus inspeccionant-los per a vigilar si apareixen ferides rascades butllofes o esquerdes. Les complicacions al peu del pacient diabètic són la primera causa d’amputació no traumàtica i provoquen una alta taxa d’hospitalització més del 25% dels ingressos hospitalaris dels diabètics estan relacionats amb problemes als seus peus…

 

Els teus peus: Cuida’ls!!

En moltes ocasions són els grans oblidats a causa del calçat inadequat rascades sobrecàrregues físiques falta d’atenció de la pell… Els peus són la base que subjecta el cos pel que qualsevol malaltia va interferir en una cosa tan bàsica com caminar tan imprescindible com mantenir la postura en bipedestació de benestar. En general en els trastorns influeix en gran manera el portar calçat inadequat.

 

Consells i estudis per a nens

1. Posar crema sol comprar-los, si el calçat és de pell posi sempre crema del seu color o incolora. Els protegirà i se li adaptaran millor alhora que evitarà possibles rascades… davant el dubte pregunti’ns nosaltres li aconsellarem!!

2. A l’hivern si porta soles de goma li aïllen del fred del sòl i possibles relliscades. També tenim plantilles per al fred i mantenir els peus calents.

Consells per al manteniment de marroquineria

Neteja en articles de pell

1. Cal preparar l’objecte a netejar amb algun producte que llevi bé la brutícia (crema universal netejadora o similar…). 

2. Seguidament aplicarem una petita quantitat de bàlsam i no crema de calçat (sempre de qualitat comprada a un professional i no de *super); en cosits juntes i vorells cal mirar que arribi bé la crema i nodreixi…. deixant-la de 45 a *60min +/- perquè penetri bé en la pell. 

3. Una vegada transcorregut el temps necessari raspallar suau i lleugerament per a poder deixar una lluentor excel·lent i durant diversos dies només serà necessari passar el raspall sense necessitat de posar cremes.

Important: utilitzar sempre un raspall només per al bàlsam i mai el de la crema de les sabates.

Neteja en articles de xarol i pells de rèptil

1. Aplicar una petita quantitat de “crema *essentielle” en un drap net i repartir per tot el xarol o rèptil

2. Frec seguidament per a donar lluentor amb un drap sec preferentment que no deixi pelussa.

Neteja en articles de davant

1. Passar la goma o pedra de davant-*nobuck per a llevar les rascades i reavivar el pèl de la pell girada.

2. Raspallar amb un raspall especial de pues per a davant.

3. Si hi hagués alguna taca d’oli grassa o begudes fregar amb una esponja impregnada del llevataques “*cleaner universal” de *Tarragó o “*cleaner” de *Saphir després raspallar fins que el davant quedi sec

4. Una vegada net de taques i raspallat aplicar un esprai per a davant a poder ser del seu color o sinó un incolor. Aquests esprais acostumen a tenir una forta olor s’aconsella aplicar-los en algun lloc ventilat.

Impermeabilització en pell davant *nubuck i tèxtil

1. Convé impermeabilitzar la bossa per a evitar taques i protegir-lo de la pluja o neu. Existeixen productes per a tot tipus de pells i tèxtils com a bàlsam i esprai *impermeabilizante.

2. És recomanable aplicar aquests tractaments amb la bossa nova per a conservar el seu color i textura original.

Com lligar-se bé els cordons

Preparat per a lligar-se bé els cordons? 

Aprengui la forma correcta (i la incorrecta) de lligar-se el calçat o les sabatilles esportives. Tant com portar bé el llaç, així com perquè no se li deslliguin i simplement amb un nus. Es van acabar els dobles nus.